Prešovský Papyllon už rozskákal aj Bratislavu

23.10.2012 Celý región

Bratislava 23. októbra (TASR) - Prešov, známy aj ako slovenský Seattle, je dlhodobo liahňou nových výnimočných hudobných zoskupení. Azda najznámejšou mladou hudobnou kapelou z tohto mesta je v súčasnosti Papyllon. V roku 2010 Papyllon vyhral hudobnú súťaž prešovský Liverpool, čím sľubne odštartoval svoju kariéru.

Stano Čorej a Martin Husovský z Komajoty kapele nahrali demo album, z ktorého pesničky odzneli už aj mimo územia východu.„Hrali sme už vo viacerých malých mestách na východe, ale chceli sme skúsiť ten západ, pretože práve tu sídlia všetky organizácie, ktoré majú na starosti tvorbu hudobných festivalov. Chceli sme sa trochu ukázať. Hrať v hlavnom meste je podľa nás základ,“ povedal pre Školský servis TASR bubeník kapely Lukáš Lacko. Žánrovo sa Papyllon približuje alternatívnemu rocku, no v ich skladbách môžeme počuť rôzne hudobné štýly. Chlapci sa už prezentovali na viacerých väčších či menších hudobných festivaloch, no momentálne najčastejšie hrávajú po kluboch.

„Snažíme sa čo najviac hrať pred ľuďmi, pretože je to úplne niečo iné ako v skúšobni. V Bratislave sme prvýkrát a v klube sa nám hralo veľmi dobre. Prišlo dosť veľa ľudí. Na západe sa mladí vedia určite dobre baviť,“ dodáva Lukáš. Kapela má v súčasnosti najnovší singel Waves, ku ktorému sa chystá aj videoklip.

Matej Korpáš, Univerzita Komenského, Bratislava
 
 
 
 

Vyberte región